ArqueólogAs: una visión histórica sobre la desigualdad de género en la profesión arqueològica

Amb motiu de la celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, des del Comitè d’Igualtat de l’ICAC hem organitzat una xerrada divulgativa, a càrrec de la investigadora Margarita Díaz-Andreu.

  • “El proyecto ArqueólogAs: una visión histórica sobre la desigualdad de género en la profesión arqueològica”.
  • Dimecres, 9 de març, a les 12 h (en línia)
  • Enllaç a la sessió (no cal inscripció prèvia)

En aquesta presentació s’oferiran alguns dels resultats obtinguts en el projecte ArqueólogAs (ref. PID2019-110748GB-I00, UB) amb relació als orígens de la desigualtat de gènere que encara avui dia experimenten les dones en la professió arqueològica.

Margarita Díaz-Andreu (Premi Nacional Ramón Menéndez Pidal 2021) és professora ICREA a la Universitat de Barcelona. Des de les seves primeres publicacions (els anys noranta), ha enfocat la seva producció científica a la perspectiva de gènere i s’ha interessat també per la història de les dones en l’arqueologia.

Actualment, és investigadora principal del projecte Arqueólogas, a partir del qual està organitzant una pàgina web amb una secció anomenada “pioneres“, una compilació de biografies de dones nascudes en o abans de 1950 que van tenir un paper rellevant en l’àmbit de l’arqueologia. En el marc del projecte Arqueólogas, també, s’està coordinant la publicació (prevista per al 2022) d’un llibre sobre la història de les dones en l’arqueologia espanyola.

Aquesta és una iniciativa en el marc del desenvolupament de les accions del Pla d’Igualtat de l’ICAC i l’estratègia HRS4R del centre.
ArqueólogAs: una visión histórica sobre la desigualdad de género en la profesión arqueològica

También te puede interesar